Informatie jeugdleiding

Beste jeugdleiding

Kindervakantiewerk wordt al vele jaren met zorg voor de jeugd in Bocholtz organiseert. Ieder jaar doet het team haar uiterste best om er weer een feest van te maken.
Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je je als jeugdleiding wilt meedoen aan het kindervakantiewerk!

Veelgestelde vragen:

Wanneer is Kindervakantiewerk Bocholtz?

Kindervakantiewerk Bocholtz valt altijd in de laatste week van de schoolvakantie. Voor de actuele data van dit jaar klik hier (deze link is nog in gebruik, hier wordt aan gewerkt. onze excuses). 

Wanneer mag ik deelnemen als jeugdleider/werkgroep?

Er zijn 2 verschillende mogelijkheden.  

Optie 1: Je zit in het tweede jaar van de middelbare school: dan kun je deelnemen als jeugdleider in opleiding/ junior jeugdleider. Dit betekent dat je jeugdleider mag zijn, maar wel wordt ingedeeld bij één of twee ‘ervaren’ jeugdleiders.  

Optie 2: deelnemen als jeugdleider kan in het jaar dat je 15 jaar wordt. Vanaf dan mag je je aanmelden. Als je graag samen met een vriend of vriendin leiding wil geven, vermeld dit dan bij het aanmelden.  

Zijn er kosten verbonden aan deelname als jeugdleider/werkgroep?

Voor deelname vragen wij een bijdrage van €10,-. Deze kunnen jullie meenemen naar de informatiebijeenkomst.

Mogen wij een voorkeur doorgeven voor een groep?

Tijdens het aanmelden mogen jullie een voorkeur aangeven voor onderbouw (groep 3/4/5), bovenbouw (groep 6/7/8/brugklas) of werkgroep. We proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. We kunnen helaas niet altijd aan jullie wens voldoen.

Wanneer krijgen we de groepsindeling te horen?

De groepsindeling wordt tijdens het brengen van de stretchers de zondag vóór KVW.

Hoe weten de kinderen wie jeugdleider is?

Jullie maken op zondag bij het brengen van de stretchers al kennis met de kinderen en hun ouders.

Daarnaast ontvangen jullie op dat moment een T-shirt van KVW. Dat T-shirt dragen jullie op maandagochtend bij het verzamelen en leveren jullie op vrijdag na afloop weer bij een van de teamleden in. Dit T-shirt wordt tevens gedragen op de momenten dat wij de kampweide verlaten voor een activiteit. Zo blijven jullie herkenbaar.

Wat zijn mijn taken bij de jeugdleiding?

Als jeugdleider ben je, samen met je mede jeugdleider, verantwoordelijk voor één groep. Van maandag tot en met vrijdag neem je deel aan de activiteiten met de kinderen en zorgen jullie er, samen met het team, voor dat de kinderen én jullie een fantastische week beleven.

Wat zijn mijn taken wanneer ik deel uitmaak van de werkgroep?

Je hebt voornamelijk ondersteunende taken tijdens opbouwen en afbreken. Daarnaast zetten we je gedurende de week in voor wat klusjes zoals: het opbouwen van de spellen op woensdag, helpen bij activiteiten, het vullen van emmers voor de afwas, het kampvuur etc. Tijdens de eetmomenten zorg je ervoor dat de kinderen voorzien zijn van drinken. Je hebt niet de leiding over een groep. Op de momenten dat jullie niet worden ingezet, mogen jullie uiteraard aansluiten bij een groep. Jullie slapen met alle leden van de werkgroep in één tent. Uiteraard vinden we het belangrijk dat jullie er zelf ook een leuke week van maken!

Ontvangen we voorafgaand aan de week nog algemene informatie?

Jullie ontvangen na inschrijving een mail van team jeugdleiding. Hierin ontvangen jullie al kort wat informatie, onder andere een link voor de groepsapp met alle jeugdleiders, en een datum voor de informatiebijeenkomst. Op de informatiebijeenkomst krijgen jullie alle informatie en is er ruimte om vragen te stellen.

Hoe ziet de KVW-week eruit?

KVW is een week met verschillende activiteiten overdag en in de avond. Deze activiteiten doe je samen met je eigen groep. De specifieke planning vind je terug in het boekje, klik hier

Er wordt gezamenlijk ontbeten, geluncht en gedineerd. Jullie slapen gedurende de week met jullie eigen groep in een tent. Als de kinderen in bed liggen, kunnen jullie samen met de andere jeugdleiders bij het kampvuur zitten of spelletjes spelen!

Wisten jullie dat het ondertussen een traditie is geworden om te weerwolven? Ohja, daarnaast probeert álle jeugdleiding van donderdag op vrijdag samen de nacht door te halen!

Moet ik tijdens de kampweek geld meenemen?

Contant geld is wel handig voor:

  • De Snoeptent: Voor uitstapjes/overdag kun je snoep kopen in de snoeptent. Snoep per stuk is tussen de 5 en 10 cent, er zijn ook lolly-achtige producten vanaf 1 euro.
  • Drinken voor de lunch: Wanneer je geen hervulbare drinkfles meeneemt kun je drinken kopen in de snoeptent. Bij het ontbijt en het avondeten is drinken beschikbaar. Voor de lunch zijn we vaak niet op het kampterrein en dien je zelf drinken mee te nemen.
  • Iets lekkers op het zwembad of de speeltuin: Je kunt iedere dag boterhammen smeren voor de lunch. Bij de uitstapjes op dinsdag en donderdag kun je ook lunch kopen.
  • Avondsnack: Enkele avonden mag de jeugdleiding snacks of pizza’s bestellen. Wanneer je dit graag wilt, dien je contant af te rekenen. Hier ontvangen jullie tijdens de informatieavond nog meer info over.
Ik ken de ouders van een kind uit mijn tent, mag ik tussendoor met hen bellen/appen?

Nee, al het contact verloopt via het team door middel van de kamptelefoon.

Wat is het telefoonnummer van KVW?

Jazeker, het telefoonnummer is 06-429 127 31. Noteren jullie het alvast in jullie eigen telefoon? Bij een noodgeval kun je altijd dit nummer bellen.

Mag ik mijn telefoon meenemen als jeugdleider?

Dat mag, maar probeer het telefoongebruik zo veel mogelijk te beperken. Jullie mogen tussendoor echt wel even een appje sturen. Maar tijdens de eetmomenten willen we jullie vragen om de telefoon in de tent of broekzak te laten. Zo kun je beter op de kinderen letten, en het is nog gezelliger ook!

Zorg ervoor dat je telefoon tijdens de uitstapjes opgeladen is zodat jullie ons altijd kunnen bereiken op de kamptelefoon in geval van nood. Je telefoon kun je alleen opladen in de keukentent.

Mag ik gedurende de week naar huis?

Van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag wordt verwacht dat jullie aanwezig zijn.

Op woensdagmiddag vindt de spellenmiddag plaats. Na afloop van de spellenmiddag mogen jullie een voor een naar huis om te douchen, zodat jullie weer fris en fruitig zijn tijdens het bezoekuur!
Jullie kunnen zelf onderling afstemmen wie gaat douchen en wie bij de kinderen blijft. Meld je altijd af en aan zodat de hoofdleiding weet waar je bent.

Mag mijn vriendje/vriendinnetje tussendoor op bezoek komen?

Net zoals bij de kinderen, is familie welkom tijdens het bezoekuur op woensdagavond van 19.00-20.00 uur. Je vriend of vriendin is natuurlijk ook welkom en mag daarna nog even blijven tijdens de filmavond. Wanneer de film is afgelopen, willen we je vragen om weer afscheid van elkaar te nemen.

Waar slapen we?

Jullie slapen met jullie eigen groep in tenten op de kampweide. Hierbij zijn jongens en meisjes van elkaar gescheiden.

Bouwen de tenten zich vanzelf op? Of kunnen we daarbij helpen?

We kunnen jullie hulp hard gebruiken!
Meestal beginnen we op vrijdagavond met het opbouwen van de grote tent. De slaaptenten bouwen we op zaterdag op en worden de zaterdag na afloop van de KVW week weer gezamenlijk afgebroken. Je mag uiteraard ook een uurtje komen helpen! Hierbij mogen je ouders, opa en oma, vrienden en vriendinnennatuurlijk ook komen helpen om de sfeer van KVW te proeven!

Bij wie kunnen we terecht als we vragen hebben?

Jullie kunnen terecht bij: Astrid, Casper, Cassey, Emma, Laureen, en Sofie. Zij zijn het aanspreekpunt voor de jeugdleiding. Alle teamleden zijn te herkennen aan de blauwe polo’s met het KVW-groene logo.

Team jeugdleiding probeert tussendoor ook met jullie te evalueren hoe jullie KVW ervaren en of jullie ergens tegenaan lopen.

Daarnaast vindt op vrijdag, als de kinderen naar huis zijn, de evaluatie plaats.

Wat moet ik verder meenemen?

Voor de algemene inpaklijst klik hier

  • Theedoeken voor de afwas
  • Touw of draad voor je handdoeken te drogen

Kratten voor alle borden en bestek worden verzorgd door KVW.

Zijn er ook dingen die niet mogen?

Omdat er veel jonge kinderen aanwezig zijn waar we samen verantwoordelijk voor zijn willen we jullie vragen om op de kampwei geen seks te hebben of drugs te gebruiken. Ook het drinken van alcohol of energydranken zijn niet toegestaan.
We willen jullie daarnaast vragen om op jullie taalgebruik te letten en je muziek een beetje kindvriendelijk te houden.

Mijn vraag staat er niet tussen, hoe kan ik mijn vraag stellen?

Vóór de kampweek via Facebook of Instagram (Kindervakantiewerk Bocholtz) of email (info@kvwbocholtz.nl). 

Tijdens de kampweek via de kamptelefoon, onder nummer
06-42912731.