Informatie ouders / verzorgers
Beste ouder / verzorger,
Kindervakantiewerk wordt al vele jaren met zorg voor de jeugd in Bocholtz organiseert. Ieder jaar doet het team haar uiterste best om er weer een feest van te maken.
Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je jouw kind als deelnemer of als jeugdleiding hebt ingeschreven voor het Kindervakantiewerk Bocholtz.
Veelgestelde vragen:
Kindervakantiewerk Bocholtz valt altijd in de laatste week van de schoolvakantie. Voor de actuele data van dit jaar klik hier (deze link is nog in gebruik, hier wordt aan gewerkt. onze excuses).
Alle kinderen die in Bocholtz op de basisschool zitten of in Bocholtz wonen zijn welkom. Dit is vanaf groep 3 t/m de brugklas. Overnachten is pas mogelijk vanaf groep 4. Alle andere kinderen mogen zelf kiezen.
Kinderen van groep 3 + kinderen die niet blijven slapen nemen alleen deel aan het dagprogramma. Vanaf het ontbijt (circa 08:00 uur) tot en met het avondeten (circa 19:00 uur). De exacte tijden ontvangt u na inschrijving.
Er zijn 2 verschillende mogelijkheden.
Optie 1: Je zit in het tweede jaar van de middelbare school: dan kun je deelnemen als jeugdleider in opleiding/ junior jeugdleider. Dit betekent dat je jeugdleider mag zijn, maar wel wordt ingedeeld bij één of twee ‘ervaren’ jeugdleiders.
Optie 2: deelnemen als jeugdleider kan in het jaar dat je 15 jaar wordt. Vanaf dan mag je je aanmelden. Als je graag samen met een vriend of vriendin leiding wil geven, vermeld dit dan bij het aanmelden.
Wanneer je kind voor het eerst mee gaat op kindervakantiewerk kan dat natuurlijk hartstikke spannend zijn. Op zondag worden de stretchers gebracht tussen 10:00 en 12:00 uur. U bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Wilt u even kort een rondleiding en uitleg stuur ons dan een berichtje via info@kvwbocholtz.nl of via onze Facebookpagina (kindervakantiewerk Bocholtz). Dan zorgen we dat een teamlid je opvangt en beschikbaar is om al je vragen te beantwoorden.
De kosten voor niet-slapers + groep 3 bedragen €50,- per kind.
De kosten voor kinderen die wel blijven slapen bedragen €60,- per kind.
Bij betaling van het inschrijfgeld is deelname definitief. Wij kunnen helaas geen restitutie geven op het inschrijfgeld mocht je kind later beslissen niet te willen deelnemen. Mocht je kind tijdens de week heimwee krijgen, dan kunnen wij helaas ook geen restitutie van het inschrijfgeld geven.
Je dient voor je kind, dat meedoet aan het KVW, zelf een ongevallenverzekering te verzorgen.
De kinderen zijn verzekerd tegen schade die zij aanbrengen aan derden voor zover de organisatie of leiding hiervoor wettelijk aansprakelijk zijn (bijvoorbeeld aan de tenten).
De leiding kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die wordt veroorzaakt door kinderen die zich aan hun leiding onttrekken.
Vanaf 12 jaar is het verplicht om binnen de EU een ID kaart/paspoort bij je te hebben. In verband met het risico op kwijtraken van deze belangrijke documenten, is een kopie van het document voor ons voldoende/wenselijk.
Kinderen onder de 12 kunt u een kopie meegeven, maar dit is niet verplicht.
Indien je kind allergieën/medicijnen heeft, kun je dit bij het inschrijven op het inschrijfformulier vermelden. Er wordt voor de kampweek contact met je opgenomen om de details door te nemen en om passende afspraken te maken.
Er is gedurende de kampweek altijd een teamlid verantwoordelijk is voor de medicatie en speciale diëten. Hierdoor kunnen we onze afspraken ook nakomen.
- Ontbijt dinsdag t/m vrijdag: de kinderen smeren zelf een boterham, er is divers beleg beschikbaar, hierbij schenken wij melk/thee.
- Lunch dinsdag t/m vrijdag: de kinderen maken zelf een lunchpakket, drinken kan gekocht worden in de snoeptent (50 cent per fles). Op maandag dient u uw kind een lunchpakketje mee te geven.
- Avondeten maandag t/m donderdag: we serveren soep, een hoofdgerecht en een toetje. Water wordt ook uitgedeeld.
- Tussendoortjes: de kinderen krijgen op verschillende momenten een tussendoortje aangeboden denk aan fruit, een ijsje of popcorn.
- Snoeptent: voor uitstapjes/overdag kunnen ze zelf snoep en drinken kopen in de snoeptent. Denk dus aan een zakcentje. Snoep per stuk is tussen de 5 en 10 cent, er zijn ook lolly-achtige producten vanaf 1 euro.
- Drinken: water en frisdrank is 50 cent per flesje). Een eigen waterfles kan ook bijgevuld worden aan de kraan.
Er wordt voldoende eten en drinken beschikbaar gesteld voor de kinderen door KVW.
Een zakcentje kan handig zijn voor:
- De Snoeptent: voor uitstapjes/overdag kunnen ze zelf snoep kopen in de snoeptent. Snoep per stuk is tussen de 5 en 10 cent, er zijn ook lolly-achtige producten vanaf 1 euro.
- Drinken voor de lunch: Wanneer je kind geen hervulbare drinkfles meekrijgt is een zakcentje voor drinken wenselijk. Bij het ontbijt en het avondeten is drinken beschikbaar. Voor de lunch zijn we vaak niet op het kampterrein en dienen de kinderen zelf drinken mee te nemen. De jeugdleiding ziet erop toe dat alle kinderen drinken meenemen.
- Iets lekkers op het zwembad of de speeltuin: we merken dat sommige kinderen bij de uitstapjes op dinsdag en donderdag lunch kopen. Bespreek zelf met je kind of ze hiervoor geld meekrijgen. Ze hebben de mogelijkheid (hier worden de kinderen ’s ochtend ook op gewezen) om bij het ontbijt een lunchpakketje te smeren om mee te nemen.
Kindervakantiewerk Bocholtz valt altijd in de laatste week van de schoolvakantie. Het programma is van maandagochtend 09.30 uur tot en met vrijdag rond de middag. Voor het uitgebreide programma, klik hier
Aangezien wij een zwembad bezoeken, is het hebben van een zwemdiploma zeer aanbevolen. Alleen Nationale zwemdiploma’s worden door de zwembaden erkent.
Heeft je kind geen zwemdiploma? Dan zijn opblaasbare zwembandjes verplicht, voor alle leeftijden. Je kind mag dan, onder toezicht, in het pierenbadje.
Elke groep kinderen slaapt samen met hun jeugdleiding in een pagodetent. Voor stretchers dienen de ouders/verzorgers zelf te zorgen (luchtbedden zijn niet toegestaan).
Elke avond en nacht zijn er 2 teamleden aanwezig op het terrein als nachtwacht.
Traditioneel wordt de zondag gebruikt om de stretchers van de kinderen te brengen en op te zetten. Dit is tussen 10:00 uur en 12.00 uur.
Gebruik voor de spullen van uw kind stevige tassen. Het gebruik van plastic zakken vergroot de kans op het zoekraken/beschadigen van spullen.
De belangrijkste zaken op een rij: stevige schoenen, regenkleding, dikke pyjama, dikke deken, voldoende reservekleding inclusief sokken, zonnebrandcrème + pet, lunchpakket voor de maandag, voldoende zakgeld.
Denk eraan om alle spullen/tassen te voorzien van een naamkaartje. Zo is de kans op het zoekraken van spullen kleiner.
Voor overige/algemene zaken klik hier.
De benodigdheden voor de niet slapers, klik hier.
Traditioneel wordt de zondag gebruikt om de stretchers van de kinderen te brengen naar de kampweide.
De stretcher mag tussen 10:00 uur en 12.00 uur worden gebracht. De overige spullen geeft u op maandag mee. De spullen worden met een vrachtwagen naar het kamp gebracht.
Mobiele telefoons zijn voor kinderen niet toegestaan. Indien je kind even naar huis wil bellen, om welke reden dan ook, kan hij/zij altijd bij een teamlid terecht. Jeugdleiding belt/appt/communiceert onder geen enkele voorwaarde met ouders van kinderen.
Voor jeugdleiding is een mobiele telefoon wel toegestaan. Dit is voor gebruik in uitzonderlijke gevallen zoals bijvoorbeeld tijdens een speurtocht. Het maken van foto’s van kinderen/deelnemers is echter niet toegestaan i.v.m. de wet op de privacy.
KVW Bocholtz staat niet garant voor schade, diefstal of verlies van kostbare bezittingen, waaronder de mobiele telefoon.
- Wees ten alle tijden (mobiel) bereikbaar i.v.m. calamiteiten/heimwee.
- Geef geen mobiele telefoons/geluidsboxen en andere waardevolle spullen mee. Voor de jeugdleiding mag dit wel, zij zijn echt zelf verantwoordelijk voor hun spullen. KVW staat niet garant bij schade, verlies of diefstal.
- Energiedrank is tijdens de hele week, inclusief uitstapjes, niet toegestaan.
- Luchtbedden zijn i.v.m. gevoeligheid voor lekkage, niet gewenst.
- Tijdens het bezoekuur mogen er geen huisdieren op de kampweide.
Op woensdagavond is er een bezoekuur. Het bezoekuur is van 19:00 uur tot 20:30 uur. Het bezoekuur is toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil nemen op ons tentenkamp.
Huisdieren zijn, onder geen enkele voorwaarde, toegestaan. Tevens mogen er geen auto’s op het kampterrein.
Bezoekers betreden het kampterrein via de ingang van Sportclub ’25. De poort aan de hondenweide is gesloten, ook tijdens het bezoekuur.
Wilt u KVW financieel een beetje steunen? Neem dan tijdens uw bezoek een lekker kopje koffie met een wafel.
Gevonden voorwerpen worden na het Kindervakantiewerk nog 2 weken bewaard.
Mis je spullen? Dan kun je telefonisch een afspraak maken met Olaf Steinbusch 06-514 282 15 of Tanja Koken 06-485 845 82
Staat je vraag niet op deze pagina? Neem dan via onderstaande mogelijkheden contact met ons op.
Vóór de kampweek via Facebook of Instagram (Kindervakantiewerk Bocholtz) of email (info@kvwbocholtz.nl).
Tijdens de kampweek via de kamptelefoon, onder nummer
06-42912731.
wij staan voor een veilige omgeving
gedragscode
Kindervakantiewerk Bocholtz streeft ernaar een veilige speelomgeving te bieden voor kinderen en jeugdigen. Het gedragscodebeleid van Kindervakantiewerk Bocholtz is opgesteld om een veilige en respectvolle omgeving te waarborgen voor alle betrokkenen, inclusief deelnemers, jeugdleiding, vrijwilligers en teamleden. Wanneer je bij ons teamlid wordt, vragen wij je de gedragscode te respecteren en je eraan te houden.

Vertrouwenspersoon
Ontmoet Jill!
Kindervakantiewerk Bocholtz streeft ernaar een veilige en respectvolle omgeving te bieden voor kinderen, jeugdigen en vrijwilligers. Om de gedragscode te borgen werken we daarom met een vertrouwenspersoon. Wijs je kind erop dat ze altijd bij teamlid Jill terecht kunnen mocht er iets gebeuren.


zeg ja tegen jouw kind
Omdat alles duurder wordt en veel gezinnen het lastig hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, willen wij u graag kennis laten maken met Stichting Leergeld Parkstad. Gezinnen met een smalle beurs kunnen hier terecht voor onder meer ondersteuning bij het aanschaffen van schoolspullen, fietsen etc. Zo ook deelname aan Kindervakantiewerk.
