Het kindervakantiewerk – afgekort KVW – is een activiteit die jaarlijks wordt georganiseerd ten behoeve van de kinderen van Bocholtz.
Ieder jaar wordt in de zomervakantie een “kamp” ingericht voor de deelnemende kinderen in een Bocholtzer weiland. De kampweek begint op maandagmorgen en eindigt op vrijdagmiddag.
Het geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers; Het team, de spellencie en een grote groep jongeren van middelbare scholen, die aantreden als jeugd-leiders/sters. Deelname geschiedt door iedereen volledig op pro deo basis.

De wijze van het doorbrengen van de kampweek nodigt in het bijzonder uit om “velen” met “velen” in contact te brengen. In teamverband “dingen” doen is de leuze tijdens de kampweek.

De kinderen staan hiervoor open en gezien de nog altijd groeiende belangstelling die de kampweek mag beleven, blijkt deze opzet in een behoefte te voorzien.

Kindervakantiewerk Bocholtz bestaat inmiddels zo’n 60 jaar.  Het grootste  deel van deze jaren werd het tentenkamp op de Prickart opgeslagen. In 2007 is het voorlopig de laatste keer geweest dat het kindervakantiewerk op de prachtige weilanden aan de Prickart heeft plaatsgevonden.

We zijn “de boer” opgegaan en hebben na een lange spannende zoektocht weer een uniek gelegen plek voor het KVW gevonden.
Dankzij de medewerking van VV Sportclub 25 en PHV de Speurder kunnen we in ieder geval dit jaar gebruik maken van een gedeelte van hun terreinen gelegen op het sportcomplex Bocholtzerheide, waarvoor hartelijk dan want geen wei…geen KVW.

Het vertrek op maandag is vanaf de parkeerplaats bij de sporthal en het ophalen gebeurd op vrijdagmiddag op het parkeerterrein aan de Aretsbosweg (Sportclub’25/WDZ/Tennisvereniging/Ponyclub).

Wij bedanken onze sponsoren voor hun bijdrage in geld of natura en uiteraard onze vrijwilligers voor hun onmisbare inzet! Alvast een oproep voor de komende editie van KVW, geef u op als vrijwilliger voor een aantal uurtjes te komen helpen want vele handen maken licht werk!

Tot ziens in augustus!

Voorzitter TEAM KVW